İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve üyelerinin katkılarıyla modern bir tesise kavuşmasının 10. yılını gerçekleştirdiği özel bir tören ve panelle kutladı.
Uluslararası taşımacılık sektörünün önde gelen meslek örgütü Uluslararası Nakliyeciler Derneği, üyelerinin katkıları ile İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulunun çağdaş ve modern koşullarda bir eğitim tesisine kavuşmasının 10. yılını, düzenlenen bir panel ve okulun açılmasına katkı gösteren kurumlara ve eğitmenlere verilen teşekkür beratı ve plaket takdim töreni ile kutladı.
Bridgestone ana sponsorluğunda gerçekleşen davete Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Acar, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Eyüp Çetin, uluslararası nakliye firmalarının üst düzey temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Açılış konuşmaların ardından okulun yapımına katkı sağlayan kurumlara ve bugüne kadar eğitim verenlere plaket takdiminin ardından etkinlik 10. yıl şerefine pasta kesim töreni ve kokteyl ile devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin sonrasında ulaştırmada ve lojistik yükseköğretiminde yaşanan sorunlara ve sektörün mezunlardan beklentilerine dikkat çekilen, “Ulaştırma ve Lojistik Eğitiminin Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferans Galatasaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Şakir Ersoy, Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu eski müdürü Prof. Dr. Hayri Ülgen, Yrd. Doç. Dr. Gültekin Altuntaş, Okan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Zafer Acar ve Omsan Lojistik Filo Müdürü Murat Kunduracı’nın katılımıyla gerçekleşti.İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu’nun açılmasında büyük katkıları olan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tören sırasındaki konuşmasında sektördeki eğitim ihtiyaçlarına dikkat çekti:Türkiye’de lojistik ve ulaştırma branşı 27 üniversitede lisans eğitiminde, 60’dan fazla ön lisans programında, 12 yüksekokulda ve 3 doktora programında okutulmaktadır. Bu da, 10 yıl önce çok doğru bir adım atmış olduğumuzu gösteriyor. Biz bu okulu 2004 yılında tüm öğrencilerimize ve sektöre armağan ettik ve geçen her senede okulumuzun bir adım daha öteye gitmesi için büyük çaba sarf ettik. Bizim bir meslek örgütü olarak yapabileceklerimizin elbet bir sınırı var. Burada iş daha çok özel sektöre düşüyor. Türkiye’de henüz lojistik alanında bir araştırma merkezi yok. Umuyoruz ki sizlerin ve devletimizin değerli katkılarıyla ileriki dönemde Türkiye de lojistik alanında Avrupa’daki muadillerine kısa sürede yetişecek, dedi.Etkinlik, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu öğrencilerinin yararına sunulacak olan Serdar Aydıntuğ Kütüphanesi’nin açılış töreni ve düzenlenen bir kokteyl ile son buldu.